Arvastat Burgerklanten Vacatures Arbeidsmarkt Help

Arvastat > Help > Vacatures

Basisstatistieken

De basisstatistieken geven een beknopt overzicht van het aantal ontvangen vacatures in de laatste twaalf maanden voor een bepaalde maand en jaar (bv. in juli 2010 wordt het aantal jobs weergegeven van augustus 2009 t/m juli 2010). Door te werken met cumulatieve cijfers over de laatste twaalf maanden worden sterke seizoensschommelingen vermeden. Standaard gaat het over de vacatures uit het Normaal Economisch circuit zonder Uitzendopdrachten, rechtstreeks aan VDAB gemeld. Maar via de keuzeknoppen kunnen ook cijfers opgevraagd worden over de vacatures die ontvangen werden via wervings- en selectiekantoren en over de ontvangen uitzendopdrachten.

De evolutie van het aantal ontvangen vacatures in de laatste twaalf maanden wordt grafisch weergegeven in een kaart met geografische indeling (absolute en procentuele aantallen afhankelijk van de gekozen regio, met doorklikfunctie), drie evolutiegrafieken (tot maximum 15 jaar terug) en twee taartdiagrammen (volgens bedrijfsgrootte en volgens circuit).

Afhankelijk van de gekozen indeling en de gekozen regio vind je onder deze grafieken een reeks basisstatistieken betreffende :